فواید عسل طبیعی برای سلامت بیماران دیابتی
محققان بسیاری مزایای بالقوه عسل طبیعی را مطالعه کرده اند، اینکه چگونه یک ماده موضعی می تواند از درمان زخم ها تا کلسترول و قند خون را تحت تاثیر قرار دهد. مصرف منظم عسل می تواند اثرات مفیدی بر وزن بدن و چربی خون در افراد دیابتی داشته باشد.
عسل در برابر شکر
مطالعه دیگری حاکی از این بود که عسل نسبت به گلوکز به تنهایی واکنش گلیسمی کمتری دارد. علاوه بر این،عسل دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتری است و منبعی از آنتی اکسیدان ها است که می توانند برای افراد دیابتی مفید باشند.
به این معنی است که بهتر است مزایای عسل طبیعی برای بیماران دیابتی بیشتر از مصرف قند باشد. پژوهش ها تحقیقات عمیق تری را درباره این موضوع توصیه می کنندکه هنوز باید میزان عسل مصرفی خود را محدود کنید ،درست مانند قندی که مصرف می کنید.
بدن غذاهایی را که می خورید به قندهای ساده مانند گلوکز تجزیه می کند و سپس از آنها برای سوخت استفاده می کند. شکر از 50 درصد گلوکز و 50 درصد فروکتوز تشکیل شده است. فروکتوز نوعی قند است که توسط کبد تجزیه می شود.
مصرف فروکتوز در نوشیدنی های شیرین ، دسرها و غذاهای حاوی قندهای اضافه با بسیاری از شرایط سلامتی در ارتباط است که شامل: افزایش وزن، چاقی، کبد چرب وتری گلیسیرید بالا می باشد.
عسل نیز بیشتر از قند تشکیل شده است،اما فقط 30 درصد گلوکزو40 درصد فروکتوز است. حاوی قندها وعناصر کمیاب دیگری است که زنبورها هنگام گرده افشانی گیاهان آنها را می گیرند.این موارد می تواند برای افراد مبتلا به آلرژی هم مفید باشد.
عسل در شاخص گلیسمی نسبت به شکر در رده ی پایین تری است، اما کالری عسل بیشتر است. یک قاشق غذاخوری عسل حاوی 64 کالری است در حالی که 1 قاشق غذاخوری شکر حاوی 48 کالری است.
یکی از بزرگترین مزایای عسل طبیعی برای بیماران دیابتی ممکن است در طعم غلیظ آن باشد. این بدان معناست که می توانید مقدار آن را بدون از بین بردن طعم کم کنید.
شما همچنین باید کربوهیدرات های خود را از عسل دریافت کنید و آنها را به حد مجاز روزانه برسانید. یک قاشق غذاخوری عسل 17.3 گرم کربوهیدرات دارد.
عسل بهترین جایگزین شکر برای افراد دیابتی
داشتن تعداد قند کم و کالری ،از مزایای عسل طبیعی برای بیماران دیابتی است و شیرین کننده های مصنوعی ممکن است درمانی برای افراد دیابتی باشند اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی ممکن است ضد بارداری باشند ، به خصوص اگر به دنبال کنترل یا جلوگیری از دیابت هستید.
افزایش مصرف این مواد جایگزین شکر ممکن است با افزایش موارد چاقی و دیابت ارتباط داشته باشد.خبر خوب این است که گزینه های شیرین کننده ی بسیاری وجود دارد که می توانید انتخاب کنید ، از جمله: عسل طبیعی، تاگاتوز، عصاره میوه مانک، شیره ی نارگیل، شیره ی خرما، الکلهای قندی مانند زایلیتول.
اگر هنوز هم می خواهید میزان مصرف گلوکز را در بدن خود کنترل کنید ،عسل طبیعی به مراتب بهتر از محصولاتی هست که به عنوان “بدون قند” به بازار عرضه می شوند.
بیشتر بخوانید:
اثرات عسل طبیعی بر دیابت و قند خون
عسل یک شیرین کننده ی طبیعی است. همچنین جزو دسته ی مواد غذایی با قند اضافه نامیده می شود زیرا به طور طبیعی بخشی ازغذاهای دیگر نیست. درعوض آن را به غذا اضافه می کنید تا شیرین شود .عسل طبیعی منبع کربوهیدرات است که بیشتر از گلوکز و فروکتوز سرچشمه می گیرند که قندهای ساده ای هستند.
همچنین حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مانند پتاسیم ، کلسیم ، روی و ویتامین ث و آنتی اکسیدان است .اما نه به مقدار قابل توجهی که عسل را به عنوان منبع اصلی این مواد مغذی بتوان جایگزین کرد.شاخص گلیسمی عسل پایین تر از قند است.
شاخص گلیسمی نقش کربوهیدرات در افزایش سطح قند خون را اندازه گیری می کند. عسل در این شاخص 58 و قند 60 است.این بدان معناست که عسل مانند همه کربوهیدراتها قند خون را افزایش می دهد، اما نه به سرعت قند.
اگر ترجیح می دهید عسل طبیعی بخورید، مطمئن شوید که میدانید براساس مزایای عسل طبیعی برای بیماران دیابتی و اثرات تغذیه ای ودرمانی چه مقدارمصرف می کنید و این محصول را چگونه و از کجا خریداری می کنید که از طبیعی بودن آن اطمینان داشته باشید.
اکنون برخی معتقدند خوردن عسل طبیعی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مشکلی ندارد.اما اگر انسولین مصرف می کنید بسیارمهم است که مقدار کربوهیدراتی که هر روز مصرف می کنید را حساب کنید.این به شما کمک می کند مقدار مناسب انسولین مورد نیاز روزانه را تعیین کنید.
آیا عسل طبیعی برای دیابت مفید است؟
کارشناسان سلامت در این مورد که آیا عسل طبیعی برای افراد دیابتی گزینه خوبی است اتفاق نظر دارند. عسل دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است .این ممکن است برای افراد دیابتی که اغلب سطح بالاتری از التهاب در بدن خود دارند مهم باشد.
تفاوت بزرگ دیگر بین قند وعسل مربوط به هضم غذا است .بدن با استفاده از آنزیم هایی که در عسل وجود دارد،عسل را تجزیه می کند،در حالی که هضم قند به آنزیم های بدن احتیاج دارد.
بیشتر بخوانید: چگونه، چه موقع و چرا عسل برای درمان زخم استفاده میشود؟
تأثیر احتمالی افت قند خون
یک محلول حاوی عسل طبیعی باعث افزایش قند خون و انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود. یک محلول معادل حاوی دکستروز سطح قند خون را کمی بالاتر می برد ولی مقدار آن کاهش می یابد و در مقایسه با دکستروز در گروه عسل پایین آمده و پایین تر می ماند.
عسل طبیعی باعث کاهش گلوکز ناشتای سرم خون می شود،که پزشک بعد از حداقل 8 ساعت ناشتایی فرد آن را اندازه گیری می کند.عسل سطح پپتید ناشتا را افزایش می دهد،که به پانکراس کمک می کند تا انسولین را ترشح کند و نقش مهمی در پایدار نگه داشتن سطح قند خون در محدوده سالم دارد که باعث افزایش پپتید بعد از غذا می شود.
اثرات درمانی عسل طبیعی درآینده
مطالعه ای بر روی 50 فرد مبتلا به دیابت نوع 1 نشان داد که درمقایسه با ساکارز،عسل طبیعی احتمال افزایش سطح قند خون را کاهش می دهد. تیم تحقیق نتیجه گرفت که ممکن است روزی عسل در درمان سلولهای بتای لوزالمعده که مسئول تولید انسولین هستند نقش داشته باشد.
عسل به مبارزه با فرآیندهای التهابی که با دیابت،تصلب شراین و بیماری های قلبی عروقی رخ می دهد کمک می کند که همه از ویژگی های سندرم متابولیک است که ترکیب داروهای دیابت با عسل می تواند مفید باشد و آنها برای تأیید یافته های خود خواستار مطالعات بیشتری شدند که مورد تایید سازمان جهانی غذا و دارو قرار گرفت.
برخی از تولیدکنندگان عسلی تولید می کنند که خالص نیست و ممکن است حاوی قند یا شربت اضافه باشد، همچنین توجه به این نکته مهم است که عسل خام می تواند حاوی سمی باشد که می تواند باعث بوتولیسم شود که در این صورت برای کودکان زیر 2 سال خطرناک باشد.
در حالی که عسل طبیعی مواد مغذی را تأمین می کند غذاهای دیگر مانند میوه ها و سبزیجات تازه منابع بهتری برای تأمین این مواد هستند و با تأمین فیبر و آب بیشتر هرگونه افزایش سطح قند خون را به حداقل می رسانند .افراد دیابتی باید هر نوع شیرین کننده را به کمترین حد ممکن مصرف کنند زیرا افزایش مکرر قند خون می تواند باعث پیشرفت سریع دیابت شود.
چشم انداز
عسل طبیعی فواید زیادی برای سلامتی دارد.در مقایسه با سایر اشکال قند ممکن است سطح بالاتری از انسولین و سطح پایین تر قند خون را حفظ کند.با این حال تأیید اینکه این گزینه جایگزینی ایمن برای افراد دیابتی است نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
بهتر است به جای استفاده از قندها به عنوان شیرین کننده اضافی، عسل طبیعی را جایگزین کنید.آن را به میزان متوسط مصرف کنید و اگر باعث افزایش قابل توجهی در سطح قند خون می شود استفاده از آن را کنترل کنید.افراد دیابتی قبل از افزودن عسل بیشتر به رژیم غذایی خود باید با پزشک صحبت کنند.
اگر شما غذاهای شیرین را ترجیح می دهید، عسل طبیعی خام، گرماندیده و محلی می تواند جایگزینی عالی برای قندهای مصنوعی باشد و فواید بالقوه ای دارد.
دهچی با در نظر گرفتن حفظ تمامی ارزش های غذایی عسل طبیعی و احترام به حقوق شما مصرف کنندگان محترم و همچنین حمایت از زنبورداران زحمتکش و بی ریایی که با تلاش بی وقفه در صدد تامین محصولی با کیفیت و به دور از هرگونه دستکاری در این ماده ی خالص و طبیعی هستند این تضمین را به شما می دهد که عسل صد در صد طبیعی و گرماندیده را به صورت مستقیم از زنبورداران تهیه و به شما عرضه می کند.
منابع:
برای کم کردن کلسترول و کبد چرب هم میشه عسل رو تو برنامه جا داد
بله اما حتما برای درمان موثرتر با پزشک خودتون مشورت کنید
من همیشه قند خونم بالاست عسل پس ضرری نداره برام
عسل نسبت به شیرین کنندههای صنعتی و مصنوعی عوارض کمتری داره برای شما دوست عزیز اما حتما با پزشک خودتون برای مقدار مصرف مشورت کنید
من خودم امتحان کردم و به خاطر دیابت که اصلا شیرین نمیخورم ولی عسل اصلا ضرر نکرد به من و قند خونم استاندارد بالا رفت
چه عالی٬ولی حتما از پزشکتون راجع به مقدار مصرف عسل راهنمایی بگیرید.
شنیدم سیاه دونه و عسل هم واسه کبد و هم و اسه دیابت خوبه
بله ولی حتما مقدار مصرف رو با پزشکتون بررسی کنید